Op pad met een van de Vlaamse meesters!

Op pad met een van de Vlaamse meesters!

07/01/2021

Jan van Eyck was in de vijftiende eeuw één van de grootste vernieuwers die de schilderkunst kende. Met zijn zin voor detail en een enorm technisch talent sprokkelde hij het ene na het andere meesterwerk én werd hij opgepikt door de vorsten en elite van toen. Gevolg : Van Eyck reisde de toenmalig gekende wereld rond. In De Grote van Eyck Atlas reis je in het spoor van Jan van Eyck naar de plaatsen die hem gemaakt hebben tot de inspirerende kunstenaar die hij was. Wandel met deze inspirerende route door Gent mee met de beste gids die je kan wensen, namelijk Van Eyck zelf!

De Grote van Eyck Atlas

Gunter Hauspie

OMG! Van Eyck was here!

Jan van Eyck (+/- 1390-1441) is in de vijftiende eeuw een van de grootste vernieuwers die de schilderkunst ooit gekend heeft. Dank zij zijn oog voor detail en enorme technische vaardigheid oogsten zijn schilderijen tot op de dag van vandaag grote bewondering van kunstkenners en -liefhebbers.

In De Grote van Eyck Atlas reis je in het spoor van Jan van Eyck naar de plaatsen die hem gemaakt hebben tot de inspirerende kunstenaar die hij was. Van het kleine Maaseik tot de paleizen van de grote vorsten uit die tijd. Dankzij het vele oude en nieuwe kaartmateriaal en de inspirerende routes wandel je als het ware zelf mee op het levenspad van de meester.