In no time heerlijk ontbijten

In no time heerlijk ontbijten

30/08/2018

Neem jij ’s ochtends de tijd om te ontbijten? Of blijf je liever wat langer onder de wol liggen? Geen nood, in The Breakfast Club leert blogster Ellen Van Gool je hoe gemakkelijk het is om met zo weinig mogelijk ingrediënten de belangrijkste maaltijd van de dag op je bord te toveren. Wij geven je alvast 2 exclusieve recepten mee om tijdens de nazomerse dagen van te genieten.

Yoghurtparfait met compote van rood fruit

 

2 personen

  • 100 g (vers) rood fruit
  • 2 el honing
  • 200 g yoghurt
  • 4 el granola

 

Bereiding

Doe het rood fruit samen met de honing in een pannetje. Voeg een klein bodempje water toe en laat ongeveer 10 ­minuten sudderen tot het rood fruit ingekookt is en er een dikke compote ontstaat.

Laat afkoelen.

 

Neem twee glaasjes voor de parfait. Bouw laagjes van achtereenvolgens yoghurt, granola en compote tot alle ingrediënten op zijn.

Granola uit de pan

4 porties

  • 1 el kokosolie
  • 80 g havervlokken
  • 20 amandelen
  • 2 el honing
  • 30 g pure chocolade

Bereiding

Smelt de kokosolie in een pan. Doe de havervlokken erbij en bak 3­minuten tot ze goudbruin kleuren.

Hak ondertussen de amandelen grof en doe ze bij de havervlokken. Schep regelmatig om en laat 1­minuut bakken. Zet het vuur uit en voeg de honing toe aan de pan. Roer snel om de honing gelijkmatig over de  havervlokken en amandelen te verdelen. Je zult merken dat de granola in klontjes bij elkaar zal kleven.

Laat de granola afkoelen (dit gaat vrij snel) en hak ondertussen de pure chocolade in kleine stukjes.

Voeg de chocolade toe zodra de granola helemaal is afgekoeld en lekker krokant geworden is. Bewaar in een luchtdichte pot.

Zin in nog meer ontbijtideetjes?

Vroege vogel of langslaper, met The Breakfast Club tover je binnen no time met een minimum aan ingrediënten een evenwichtig en bovenal superlekker ontbijt op je bord. Ideaal om relaxed je dag te starten of met al dat lekkers naar je werk te spurten. Probeer dit maar eens te weerstaan...

€ 19,99 | Kijk hier het boek in | Meer info