Met deze 6 stappen wordt een boodschappenlijstje opstellen kinderspel

Met deze 6 stappen wordt een boodschappenlijstje opstellen kinderspel

11/01/2018

Slappe groentjes en bedorven fruit? Een lege koelkas? Beschimmelde - intussen onherkenbare restjes in potjes waarvan je al vergeten was dat ze er nog stonden? Dat is verleden tijd met een slim en gezond weekmenu, dat ook het inkopen gemakkelijker maakt. Sanne Mouha toont met Gezond koken voor één hoe je een slimme weekplanning in zes stappen maakt. Smakelijk!

1. Neem je agenda en bekijk welke dagen je verwacht thuis te kunnen koken en wanneer je zeker niet thuis zult eten.

2. Check wat er nog in je (koel)kast en diepvries ligt en wat je binnen de week moet opeten.

3. Begin met de groenten (vers of diepvries) zodat je zeker niet zonder valt of met overschot zit. Ga voor maximaal twee kort houdbare groenten, zoals champignons of sla, en minstens drie langer houdbare groenten, zoals bloemkool of tomaat.

4. Bekijk dan per dag welke koolhydraten je daarbij wilt eten. Inspiratie nodig? Wat dacht je van aardappelen, volwaardige rijst, quinoa, volkorendeegwaren, couscous, bulgur of volkorenbrood?

5. Kies daarna eiwitbronnen die erbij passen en verwerk ze in je week.

  • Kies twee soorten vlees, bij voorkeur magere soorten
  • Kies minstens twee soorten vis: een magere en een vette soort
  • Kies minstens twee vleesvervangers: een eitje, kikkererwten, linzen...

6. Bedenk welke zuivel- of calciumverrijkte sojaproducten je die week wilt eten. Kies minstens voor twee porties per dag.

 

Zoek je inspiratie voor snel-klaar recepten voor één persoon? Kun je niet elke dag in de keuken staan, maar wil je elke dag wat anders op je bord? Gezond koken voor één biedt de oplossing met handige weekmenu's, boodschappenlijstjes en gezond tips & tricks.

Gezond koken voor één

Sanne Mouha

Ook singles koken graag gezond

Zoek je inspiratie voor originele eenpersoonsgerechten? Of weet je als single kok niet waar te beginnen? Kook je graag gezond, maar kijk je op tegen die berg afwas? Kun je niet elke dag in de keuken staan, maar wil je wel elke dag wat anders op je bord, Doe je het liefst maar één keer per week boodschappen? Dan is dit boek echt iets voor jou!

  • Makkelijke snel-klaar recepten voor één persoon
  • Handige overzichten en lijstjes, duidelijke symbolen
  • Gezonde tips & tricks

Het perfecte boek voor iedereen die enkel voor zichzelf hoeft te koken en die niet alleen van gezond maar ook vooral van lekker eten houdt!

€ 19,99 | Kijk hier het boek in | Bestel hier