Maak deze vakantie de lekkerste chocoladecake!

Maak deze vakantie de lekkerste chocoladecake!

30/10/2021

Met dit recept uit Het complete Ketnet kookboek tover je samen met je kind in een handomdraai een heerlijke chocoladecake op tafel!

 

Chocoladecake

Ingrediënten

125 g pure chocolade | 125 g boter | 3 eieren | 100 g suiker | 100 g zelfrijzende bloem | 50 g poedersuiker | ½ bakje aardbeien 
 
Keukengerei
 
kookpotjes om chocolade te smelten | mengbeker | houten spatel | kom voor in de magnetron 

Bereiding

  1. Smelt de chocolade en bouter ‘au bain-marie’.
  2. Meng de eieren en suiker in een mengbeker
  3. Doe de gesmolten chocolade bij de eieren met suiker. Zorg ervoor dat de chocolade niet te warm is, of je krijgt kleine omeletjes.
  4. Voeg er de bloem aan toe.
  5. Giet dit mengsel in een kom voor de magnetron en zet gedurende 5 minuten in de magnetron op 700 watt.
  6. Wacht even alvorens uit de vorm te halen, laat afkoelen en bestuif met de poedersuiker.
  7. Werk af met de aardbeien.

Het complete Ketnet kookboek

Mathilda Masters, Sabrina Crijns

Een superdik basiskookboek met meer dan 200 recepten!

  • Handige stap-voor-stapinstructies en kleurrijke foto's
  • Voor jonge chefs vanaf 7 jaar
  • De lekkerste hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, snacks en desserts. Van heel eenvoudig tot wat moeilijker.