Happy in Norway

Happy in Norway

03/07/2017

Vrijheid, vrijgevigheid, gezondheid en stabiliteit. Vier van de belangrijkste factoren om een mens gelukkig te zien. En volgens het World Happiness Report van de Verenigde Naties is Noorwegen number one. Torbjorn en Sveig van het Noorse elektronische muziekduo Röyksopp wisten dit al een hele tijd. En neem alvast hun muziek mee als soundtrack voor je roadtrip door Noorwegen…

“You know I really like it I know. I’ll always be here. You know it makes my heart beat. You know I’m happy up here” - Happy up here, Röyksopp

Ruig en vol contrasten, van de zonovergoten zuidkust tot de zeer koude, onherbergzame Noordkaap. Het land dat je verlangen naar ongerepte natuur, schuimende rivieren, heldere meren, diepe fjorden en eindeloze bossen vervult. Hier werd nog niet elke vierkante meter ontgonnen. Hier vind je nog schitterende natuur in overvloed, waar de beschaving amper littekens heeft achtergelaten. Wie besmet is met het Noorwegenvirus, komt altijd terug. Het friluftsliv in de openlucht is van groot belang bij de Noren: een hengel uitwerpen naar zalm, wandelen in de bergen, in de winter langlaufen van berghut naar berghut, of een stevige sauna nemen.

Wat heeft Noorwegen voor jou in de pijplijn? Een snelle blik op de landkaart van Noorwegen? Een lang uitgestrekt land, zo’n 2500 km van zuid naar noord. Daarbij komt dat er in Noorwegen bijna geen snelwegen zijn en dat vooral in het fjordenland de wegen smal en bochtig zijn. Samen met de ontelbare snelheidsbeperkingen zal je gemiddelde snelheid aanzienlijk lager liggen dan bij ons. En heb je meer tijd om te genieten van wat er door je autoruiten te zien is. Een ideaal land ook om je volgende roadtrip te plannen. Rondreizen door het zuiden is zwemmen aan de rotsstranden, wandelingen maken in de kuststeden, in het binnenland naar de bos- en merenrijke Telemark trekken en in het fjordenland unieke landschappen bewonderen. Door het noorden trekken is genieten van de eenzaamheid en eventueel doortrekken naar de Barentszregio, misschien het meest grandioze wat Noorwegen te bieden heeft. 

De ideale autoplaylist in de Noorse natuur

  • Röyksopp
  • Beach Boys
  • The Triffids
  • Marvin Gaye
  • Serge Gainsbourg

 

Lannoo's autoboek - Noorwegen on the road

Lannoo's autoboeken 'on the road' zijn praktische gidsen om een land of regio met de auto te verkennen. Ze bevatten uitgestippelde routes met praktische informatie over reistijd, restaurants, hotels en bezienswaardigheden onderweg. Je kunt de voorgestelde routes overnemen of op een persoonlijke manier met elkaar combineren. De gidsen geven ook een overzicht van de verschillende regio's, met de belangrijkste bezienswaardigheden en bijbehorende praktische informatie en adressen.

€ 24,99 | Meer info | Kijk hier het boek in

> Ontdek alle Autoboeken