Fricassee uit Griekenland

Fricassee uit Griekenland

19/01/2021

Stap voor stap naar een gelukkige balans.

Fricassee uit Griekenland

Ingrediënten

3 à 4 lente-uien | 1 varkenshaasje | 1 grote krop sla | 1 bosje dille | 1 ei | 2 citroenen | 150 ml extra vierge olijfolie | peper en zout

Bereiding

  • Bak de lente-uien aan in een braadpan, samen met het varkensvlees, en voeg 2 glazen water toe. Laat stoven tot het vlees gaar is.
  • Snijd de sla en de dille in grote stukken en voeg ze toe aan het vlees. Kruid met peper en zout. Doe wat extra water in de pan tot de sla gekookt is.
  • Breek het ei in een kom en voeg langzaam citroensap toe.
  • Haal de pan van het vuur en voeg al roerend wat van het kookvocht toe aan het eimengsel. Voeg het ei als het gaar is toe aan de pan.

Tip: Kan ook bereid worden met lams- of geitenvlees

 

Het mediterrane dieet

Wilma Van Grinsven-Padberg

Eet zoals in het zuiden en word 100 jaar!

De mediterrane keuken zou één van de gezondste ter wereld zijn, maar hoe leven deze mensen nu eigenlijk? Wat eten ze wel en niet? Klopt het dat er in Griekenland veel minder mensen sterven aan hart- en vaatziekten, en alzheimer bijna niet voorkomt? En waarom kunnen Italianen met alle gemak zoveel pasta eten?

> Ontdek meer over dit boek