Fitte macaroni

Fitte macaroni

18/08/2021

In #FitFamily verklapt Delphine het geheim om heel je gezin mee te nemen in je gezonde levensstijl. Dankzij haar #FitFamily-aanpak sport je samen en wordt elk eetmoment een plezier. We delen alvast een zalige en gezonde macaroni!

VOOR 4 PORTIES - VOORBEREIDING: 15 MINUTEN - BEREIDING: 50 MINUTEN

 

Ingredi√ęnten

1 prei |¬†1 grote ui | 1 kleine butternut (1 kg) | 1 eetlepel volkorenbloem |¬†130 ml halfvolle melk |¬†1 bloemkool |¬†200 g h√ľttenk√§se¬†|¬†50 g Parmezaanse kaas | 600 g gekookte hamblokjes | peper

 

Bereiding

1. Maak de prei schoon en pel de ui.

2. Hak ze fijn en bak in een scheutje olijfolie op een matig vuur.

3. Snijd de butternut doormidden en schraap de pitjes eruit.

4. Snijd de butternut met schil in blokjes van zo’n  2 centimeter en bak ze mee met de prei en de ui.

5. Roer er na 10 minuten de bloem, de melk en 200 milliliter water door.

6. Zet het deksel schuin op de pan en laat 35 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Roer regelmatig door tot de pompoen gaar is.

7. Verhit de oven op 180 ¬įC. Snijd de bloemkool¬†in roosjes van ongeveer 1 centimeter en kook¬†ze 5 minuten in licht gezouten kokend water.

8. Mix de steeltjes en de grote steel van de bloemkool met de butternut tot een saus. (Werk in porties als je blender te klein is.)

9. Giet het water van de bloemkool.

10. Leg de roosjes in een ovenschaal en giet de butternutsaus erover.

11. Voeg er de h√ľttenk√§se, de helft van de¬†geraspte Parmezaanse kaas en de hamblokjes¬†bij en meng alles goed door elkaar.

12. Doe het mengsel in de ovenschaal en rasp er de overige Parmezaanse kaas over.

13. Zet 40 minuten in de oven.

Delphine Steelandt, Heikki Verdurme
 
Versterk je spieren en de band met je kind door samen fit en gezond te worden!

#FitMom was meteen een bestseller: samen met je baby of peuter oefeningen doen om weer fit te worden. #FitFamily bouwt hierop verder, maar betrekt er de kinderen nog meer bij, want ook zij kunnen spelenderwijs de bouwstenen leggen voor een lang en gezond leven! We willen als ouder gezond leven, maar het is vaak een heuse opdracht om onze kinderen hierin mee te krijgen.

Delphine verklapt het geheim om heel je gezin met succes mee te nemen in je gezonde levensstijl. Dankzij haar #FitFamily-aanpak kun je je kids op een positieve manier 'bijsturen', zodat elk eetmoment een plezier wordt. Samen eten aan tafel is hét familiemoment waar belangrijke dingen worden gezegd, waar je herinneringen maakt en ophaalt, en waar je geniet van lekker en gezond eten.