Drink jij te veel alcohol? Doe de test!

Drink jij te veel alcohol? Doe de test!

15/01/2018

Al meer dan 40 000 mensen doen in februari mee aan Tournée Minérale. ben jij één van hen of klinkt 30 dagen zonder alcohol als een ware nachtmerrie? Doe de test en ontdek of je een gezellige gelegenheidsdrinker bent, net iets te veel drinkt of er misschien toch een probleem sluimert.

Er is een verschil tussen te veel drinken om gezond te zijn en een alcoholprobleem. We houden de richtlijnen van VAD in het achterhoofd en dan kun je jezelf een aantal vragen stellen.

Er bestaan daarnaast ook tests (Druglijn - Alcoholhulp) die je helpen inschatten wat de risico's van je alcoholgebruik zijn. Ze zijn anoniem, je hoeft je dus niet aan te melden.

 

30 dagen zonder alcohol

Lien Braeckevelt

Speelt in op de huidige trend van een alcoholvrije maand

Enkele weken zonder alcohol doet wonderen! Je slaapt beter, je verliest gewicht, je huid straalt... én je bespaart er ook flink mee. 30 dagen zonder alcohol. Een duidelijke challenge! Maar hoe begin je daar nu aan? Wat zijn de belangrijkste redenen om te stoppen of te minderen? Wat is het effect op je lichaam? En hoe houd je het vol? Naast de wetenschappelijke achtergrond geeft Lien Braekevelt, die zelf vier maanden geen alcohol dronk om zich voor te bereiden op een marathon, je ook heel wat tips, feiten, lekkere mocktailrecepten en ervaringen van andere enthousiastelingen.

€ 19,99 | Kijk hier het boek in | Koop nu het boek