De helende kracht van kristallen

De helende kracht van kristallen

07/12/2021

Kom tot een positive state of mind dankzij kristallen en helende krachten binnenin jezelf! Laat de bijpassende kristal jou helpen! Wanneer je jouw allereerste kristal(len) koopt, kan het aanbod heel overweldigend zijn. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten. Eén manier om te vertrekken is vanuit de werking van de kristallen zelf. Je kunt je verdiepen in de meest populaire kristallen en wat ze voor jou kunnen betekenen. Zo kun je bepalen waar je het meeste behoefte aan hebt op dat moment. Hieronder alvast een overzicht van de 10 favoriete stenen van Anouk Matton, auteur van 'Crystallize your power'.

 

 

ROZENKWARTS
Rozenkwarts is de steen van liefde. Dit hoeft niet alleen over romantische liefde te gaan, maar kan ook wijzen op liefde tussen familie en vrienden. Deze biedt troost en stimuleert empathie en innerlijke rust.

RHODONIET
Deze kristal geneest zowel emotionele als fysieke wonden. Het staat gekend om rustgevend te werken bij paniekaanvallen en stress. Ook zou deze helpen bij het herstel van een relatiebreuk.

CITRIEN
Felgeel van kleur, dit kristal staat voor geld en succes. Citrien helpt je verder wanneer je vastzit en zorgt voor een boost van zelfrespect.

AMETHIST
Dit paars getinte kristal bevordert rust en werkt ontspannend. Daarnaast helpt het bij het versterken van je intuïtie. Deze steen staat onder andere ook gekend voor het verlichten en helen van hoofdpijn en migraine. Wanneer je het naast je bed plaatst, zou het kunnen zorgen voor een goede nachtrust.

JADE
Jade wordt gebruikt als geluksbrenger. Het zorgt voor harmonie en evenwicht en heeft een beschermende en reinigende werking. Daarnaast boost het je ambitie en zou het kunnen zorgen voor een langer leven.

BERGKRISTAL
Deze steen biedt universele steun en kan elke andere steen opladen. Bergkristal is gekend voor haar reinigende werking en merkwaardige geneeskracht.

TOERMALIJN
Toermalijn is de ideale steen om negatieve energie af te blokken. Hierdoor staat het onder andere gekend om nachtmerries te voorkomen en mooie dromen te bevorderen.

MAANSTEEN
Maansteen staat gekend voor haar nauwe connectie met de maan en de vrouwelijke energie. Het bevordert vruchtbaarheid en brengt rust en vertrouwen in het intuïtief vermogen.

LABRADORIET
Labradoriet is de steen van transformatie. Het is een goede steen om bij je te hebben bij verandering, gezien het kracht en doorzettingsvermogen stimuleert. Daarnaast heeft het een beschermende werking en verhoogt het je bewustzijn.

TURKOOIS
De turkoois beschermt tegen ziekte en milieuvervuiling. Daarom staat het gekend als een goede steen om reizigers te beschermen.

 

Meer lezen over kristallen en hun werking?

Crystallize your power
Anouk Matton

In Crystallize your power neemt Anouk Matton je mee op haar ontdekkingsreis naar een positieve mindset. Hoe krijg je rust in je hoofd? Hoe worden je gedachten vaker positief? Hoe werken kristallen en hoe kun je ze toepassen in het dagelijkse leven?