Conchiglie met ricotta, artisjok en tomaatjes

Conchiglie met ricotta, artisjok en tomaatjes

21/08/2020

Zo eenvoudig, zo lekker. Het bewijs dat je echt niet lang in de keuken hoeft te staan om iets lekkers op tafel te toveren. In Het grote Libelle Kookboek vind je met de 365 recepten, inspiratie voor elke dag! Wij inspireren je alvast met onderstaand recept.

Conchiglie met ricotta, artisjok en tomaatjes

4 personen - 40 min | 15 à 20 min in de oven

INGREDIËNTEN

12 grote conchiglie (pastaschelpen) | 300 g ricotta | 8 ingelegde artisjokken, uitgelekt en in reepjes | 8 zongedroogde tomaatjes, in reepjes | 12 blaadjes basilicum, gehakt + blaadjes om te garneren | 1 bolletje mozzarella, uitgelekt en fijngesneden | 3 el broodkruim of paneermeel | 0,5 l tomatensaus | 1 el olijfolie | cayennepeper | peper | zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de pastaschelpen beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze naast elkaar uitlekken, zodat ze niet aan elkaar kleven.
  2. Meng de ricotta met de artisjokreepjes en de zongedroogde tomaten. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en basilicum. Schep de vulling in de pastaschelpen.
  3. Giet een flinke laag tomatensaus in een ovenschaal en leg de pastaschelpen erin. Meng de mozzarella met het broodkruim en 1 el olijfolie. Verdeel over de pasta.
  4. Zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met basilicum. Ook heel lekker met rucola.

 

Het grote Libelle Kookboek

365 recepten voor elke dag

Libelle

Elk seizoen zijn andere ingrediënten op hun best. En dus verwerk je die het liefst in je gerechten. Op zoek naar een voorgerecht, hoofdschotel, dessert of salade? Zin in vlees, vis of vegetarisch? In dit grote Libelle kookboek vind je 365 keer inspiratie om elke dag van het jaar iets lekkers op tafel te zetten.

> Ontdek meer over dit boek