Bloody Mary-oesters
Bloody Mary-oesters
Peter De Clercq’s nieuwste smaakcombinatie uit zijn BBQ-bijbel BBQ & Outdoor: Bloody Mary-oesters!
Ingrediënten
16 oesters
2,5 dl tomatensap Big Tom
2 dl wodka
1 eetlepel worcestersaus
1 handvol vuurkruiden
Â
Bereiding
Maak de oesters open en vang het vocht op in een mengkom.
Voeg er het tomatensap, de wodka en de worcestersaus aan toe en meng.
Giet een eetlepel Bloody Maryoestervocht in elk van de oesters. Leg de oesters op een grillplaat met gaatjes of een fijn rooster en plaats ze op een hete barbecue.
Strooi de vuurkruiden in de kolen en gaar de oesters zo’n 5 minuten. Als ze beginnen te pruttelen, zijn ze klaar.
Serveer onmiddellijk.
BBQ'en is hot. Deze barbecue-bijbel is dan ook een must-have voor iedereen die houdt van grillen, roosteren en roken.
Haal het beste uit jouw barbecue met vuurmeester Peter De Clercq. Laat je inwijden in de kunst van de barbecue en (her)ontdek in meer dan honderd fireproof recepten zijn allerbeste klassiekers en nieuwste smaakcombinaties.