
Berrylicious

Berrylicious
Zin in een heerlijk verfrissend aperitief vanavond? Dan raden we je de berrylicious mocktail aan, een recept van Helen Verhelst.
BEREIDINGSTIJD: 10 MINUTEN
AANTAL: 2 PORTIES
INGREDIËNTEN
- 50 ml suikersiroop (50 ml water +
- 40 g kristalsuiker)
- 50 g braambessen + enkele extra als afwerking
- sap van 1/2 limoen
- ijsblokjes
- 1 flesje ginger beer (500 ml)
- 2 takjes munt
BEREIDING
01 Maak de suikersiroop: breng in een kleine steelpan al roerend het water met de kristalsuiker aan de kook. Zodra de suiker volledig is opgelost, haal je het steelpannetje van het vuur en laat je de siroop een beetje afkoelen.
02 Plet de braambessen in een klein kommetje. Houd enkele braambessen opzij als decoratie.
03 Doe de geplette braambessen, het limoensap, de suikersiroop en enkele ijsblokjes in een cocktailshaker en schud goed.
04 Zeef de cocktail boven een glas met ijs en vul aan met ginger beer. Werk af met een takje munt en verse braambessen.
Helen kookt elke dag
Kook zonder al te veel gedoe de lekkerste recepten
Zin in lekker eten? Maar geen zin om uren in de keuken te staan? Dat gevoel kennen we allemaal. No worries, in dit boek deelt Helen Verhelst meer 60 van haar heerlijkste recepten. Geen moeilijke, ingewikkelde gerechten met honderd ingrediënten, maar recepten die snel te bereiden zijn. Noem het 'koken zonder al te veel gedoe'.