6 leestips voor de vakantie

6 leestips voor de vakantie

25/03/2023

De vakantie is in zicht, joepie! Of het nu goed of slecht weer wordt, met een leuk boek verveelt je (klein)kind zich nooit.

Wij zetten enkele grappige en spannende leestips op een rij. 

Leestips voor 6 tot 8 jaar

Obi en Tito Tapir

Nieuwe kinderboekenreeks van Mathilda Masters

Een fantastisch avontuur vol wilde dieren, een verborgen testament en spannende reddingsacties. Met héél veel illustraties.

De bende van Stinkhond

Grappige reeks voor beginnende lezers

Het gaat niet goed tussen Stinkhond en Plattekat. Stinkhond droomt ervan een stoere hond te zijn en sluit zich aan bij de Bende van de Ponystrijders. Kunnen Stinkhond en Plattekat vrienden blijven?

 

Tony

Hilarisch, meeslepend en ontroerend

Tony is een onbeleefd schaap. Niemand vertelt hem waar te gaan of wat te doen, en al zeker geen mensen. Op een dag beslist hij om de wereld te veroveren. Hij ontsnapt uit de wei, 'koopt' een auto en gaat op pad. 

Leestips voor 9 tot 12 jaar

De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen

Het perfecte boek voor alle lezers: humor en veel tekeningen

In de boomhut is het alle dagen feest! Er zijn dertien nieuwe verdiepingen in hun waanzinnige boomhut bijvoorbeeld een wensput, een wereldrecordverbreekverdieping en een gevonden-worstjesbureau. Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

Gespot - Jack & Twitch en de jacht op de lammergier

Een spannende speurtocht met de natuur in de hoofdrol

Jack redt een gewonde kat en vermoedt al snel dat dit het werk is van een dierenbeul. Vastberaden gaat hij op onderzoek uit. Zijn vriend Twitch hoort dat er een lammergier onderweg is naar Poeldal. Is die zeldzame vogel ook in gevaar?

Het geheim van Festergrim

Laat je meeslepen door magie en mysterie! 

Sebastiaan Aals, aartsvijand van Herbie en Violet, duikt plots op in het stadje Owee aan Zee, en dat voorspelt niet veel goeds. Ze vermoeden dat Aals snode plannen heeft. En zeker wanneer ze het verhaal horen van uitvinder Festergrim en zijn mechanische reus...