4 Libelle kookboeken voor elke dag

4 Libelle kookboeken voor elke dag

17/11/2022

Het grote Libelle kookboek met meer dan 300 recepten is per seizoen opgedeeld. Het bevat voorgerechten, hoofdschotels, bijgerechten en desserts. Zowel vlees, vis als vegetarisch komen aan bod. Dé klassieker van Libelle. 

Het grote Libelle pastaboek heeft dezelfde opbouw en bevat 300 overheerlijke pastaschotels. Fans van kip kunnen zowel voor de dagelijkse als feestelijke keuken met Het grote Libelle kipboek aan de slag. Als je weinig tijd hebt, komt dan weer het Koken uit één pan van pas met 265 verse en gezonden eenpansgerechten. 

Een mooi rijtje van 4 kookboeken die je in huis moet hebben voor wie elke dag wil koken.

Honger gekregen? We delen alvast een recept uit Het grote Libelle kookboek! 

Conchiglie met kalkoenreepjes, champignons en courgette

Conchiglie, de grote pastaschelpen, zijn leuk om te presenteren. Verwerk ze onmiddellijk zodra ze gekookt zijn, want als je ze laat staan, drukken ze op elkaar en breken de schelpen; het mooie effect is dan weg.

Voor 4 personen • bereiding: 1 uur marineren + 35 minuten

INGREDIËNTEN

· 400 g kalkoenlapjes · 4 dl droge witte wijn · 6 peperkorrels · tijm · 1 takje selder, in stukjes · 50 g spek, in kleine blokjes · 1 ui, fijngesnipperd · boter · 1 courgette · peper en zout · 400 g conchiglie · 50 g gedroogde morieljes · 250 ml room · 2 el maizena · 50 g geraspte parmezaan · 2 el bladpeterselie, gehakt

BEREIDING

1. Snijd de kalkoenlapjes in fijne reepjes. Overgiet met de wijn. Voeg de peperkorrels, de tijm en de selder toe. Laat 1 uur marineren.

2. Bak de spekblokjes samen met de ui in de boter. Haal de kalkoenreepjes uit de marinade. Laat uitlekken en bak ze met het spek. Kruid met peper en zout. Snijd de courgette in kleine blokjes en bak kort mee. Voeg beetje bij beetje de marinade toe en laat nog even garen.

3. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

4. Week de gedroogde paddenstoelen in warm water. Spoel ze goed af om alle vuil te verwijderen en doe ze bij de saus. Laat alles nog 5 minuten garen. Voeg op het laatst de room toe. Kruid met peper en zout. Bind de saus met de maizena, die je hebt opgelost in wat water. Vul de schelpen met de saus. Strooi de parmezaan.

Smakelijk!

 

Het grote Libelle kookboek

Heruitgave van succesvolle Libelle klassieker

Op zoek naar een voorgerecht, hoofdschotel, dessert of salade? Zin in vlees, vis of vegetarisch? In dit grote Libelle kookboek vind je 307 keer inspiratie om elke dag van het jaar iets lekkers op tafel te zetten.

Een selectie van de allerbeste recepten uit de volledige Libelle kookboekenreeks, aangevuld met heerlijke en gloednieuwe recepten!