3x heerlijke Japanse street food

3x heerlijke Japanse street food

19/05/2017

Eten in Japan. Dan denk je waarschijnlijk onmiddellijk aan sushi en sashimi. Of aan de vele Michelinsterren die het land rijk is. Maar niet aan het heerlijke street food. Onterecht, als je het ons vraagt. Wij overtuigen jou met drie heerlijke Japanse streetfood gerechten!

Yasai Curry

Japanse curry met groenten

Doe de arachideolie in een grote kookpot. Voeg de ui toe en fruit op een laag vuur. Voeg de aardappelen en de wortelen toe. Overgiet met water en breng zachtjes aan de kook. Laat de curryblokjes oplossen in het water. Werk af met de sojasaus.

Ingrediënten:

  • 2 el arachideolie
  • 2 uien, grof gesneden
  • 3 aardappelen, in blokjes van 2 cm
  • 2 wortelen in stukken van 1 cm
  • 750 ml water
  • 150 g Japanse curryblokjes
  • 1 el sojasaus

Hotate no grill 

Gegrilde Sint-Jakobsvrucht met sojasaus en boter

 

Open de sint-jakobsvruchten met een oestermes. Maak de vrucht los, verwijder het zwarte gedeelte en de lever. Houd de vrucht apart.

Spoel de schelp onder stromend water om eventueel zand te verwijderen. Leg de vrucht weer in de schelp en leg de schelp op een houtskoolvuur. Leg op elke vrucht een theelepel boter en voeg een halve theelepel sojasaus toe. Gril gedurende 2 minuten en keer de vrucht om in de schelp. Besprenkel met een snufje zout en serveer.

Ingrediënten:

  • 4 sint-jakobsvruchten met de schelp
  • 4 tl boter
  • 2 tl sojasaus
  • ¼ tl zout

Gyu steeki wafu-sosu 

Biefstuk met saus van pittige Japanse kruiden

 

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom. Verwarm de olie in een pan en bak het vlees tot het aan beide kanten krokant is.

Meng alle andere ingrediënten door elkaar. Voeg 6 tot 8 eetlepels van die saus toe aan het vlees. Laat het vlees sudderen en de saus indekken zonder deksel. Serveer meteen met extra saus in een apart kommetje.

 

Ingrediënten:

  • 4 biefstukken
  • ¼ ui, geraspt
  • 1 tl knoflook, geraspt
  • 1 tl gember, geraspt
  • 100 ml sojasaus
  • 75 ml witte balsamicoazijn
  • 50 ml plantaardige olie

Tokyo Street Food

Tom Vandenberghe, Luk Thys, Miho Shibuya, Tomoko Kaji

Een nieuw eetavontuur in Tokyo

Culinair avonturier Tom Vandenberghe en foodfotograaf Luk Thys trekken naar Japan voor een nieuw kook- en reisverhaal! Met hun oog voor authenticiteit en neus voor smaakvolle gerechten struinen ze door bruisende steden als Tokyo, Fukuoka en Osaka, op zoek naar culinaire ontdekkingen. Bijgestaan door Miho en Tomoko, dames die het Japans koken in hun genen hebben, delen Tom en Luk hun opvallendste ervaringen, de beste adresjes en de lekkerste Japanse gerechten. Laat je onderdompelen in de inspirerende Japanse cultuur en gastronomie.