3x heerlijke Japanse street food
3x heerlijke Japanse street food
Eten in Japan. Dan denk je waarschijnlijk onmiddellijk aan sushi en sashimi. Of aan de vele Michelinsterren die het land rijk is. Maar niet aan het heerlijke street food. Onterecht, als je het ons vraagt. Wij overtuigen jou met drie heerlijke Japanse streetfood gerechten!
Yasai Curry
Japanse curry met groenten
Doe de arachideolie in een grote kookpot. Voeg de ui toe en fruit op een laag vuur. Voeg de aardappelen en de wortelen toe. Overgiet met water en breng zachtjes aan de kook. Laat de curryblokjes oplossen in het water. Werk af met de sojasaus.
Ingrediënten:
- 2 el arachideolie
- 2 uien, grof gesneden
- 3 aardappelen, in blokjes van 2 cm
- 2 wortelen in stukken van 1 cm
- 750 ml water
- 150 g Japanse curryblokjes
- 1 el sojasaus
Hotate no grill
Gegrilde Sint-Jakobsvrucht met sojasaus en boter
Open de sint-jakobsvruchten met een oestermes. Maak de vrucht los, verwijder het zwarte gedeelte en de lever. Houd de vrucht apart.
Spoel de schelp onder stromend water om eventueel zand te verwijderen. Leg de vrucht weer in de schelp en leg de schelp op een houtskoolvuur. Leg op elke vrucht een theelepel boter en voeg een halve theelepel sojasaus toe. Gril gedurende 2 minuten en keer de vrucht om in de schelp. Besprenkel met een snufje zout en serveer.
Ingrediënten:
- 4 sint-jakobsvruchten met de schelp
- 4 tl boter
- 2 tl sojasaus
- ¼ tl zout
Gyu steeki wafu-sosu
Biefstuk met saus van pittige Japanse kruiden
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom. Verwarm de olie in een pan en bak het vlees tot het aan beide kanten krokant is.
Meng alle andere ingrediënten door elkaar. Voeg 6 tot 8 eetlepels van die saus toe aan het vlees. Laat het vlees sudderen en de saus indekken zonder deksel. Serveer meteen met extra saus in een apart kommetje.
Ingrediënten:
- 4 biefstukken
- ¼ ui, geraspt
- 1 tl knoflook, geraspt
- 1 tl gember, geraspt
- 100 ml sojasaus
- 75 ml witte balsamicoazijn
- 50 ml plantaardige olie
Tokyo Street Food
Tom Vandenberghe, Luk Thys, Miho Shibuya, Tomoko Kaji
Een nieuw eetavontuur in Tokyo
Culinair avonturier Tom Vandenberghe en foodfotograaf Luk Thys trekken naar Japan voor een nieuw kook- en reisverhaal! Met hun oog voor authenticiteit en neus voor smaakvolle gerechten struinen ze door bruisende steden als Tokyo, Fukuoka en Osaka, op zoek naar culinaire ontdekkingen. Bijgestaan door Miho en Tomoko, dames die het Japans koken in hun genen hebben, delen Tom en Luk hun opvallendste ervaringen, de beste adresjes en de lekkerste Japanse gerechten. Laat je onderdompelen in de inspirerende Japanse cultuur en gastronomie.