3 verrassende alternatieven voor alcohol

3 verrassende alternatieven voor alcohol

24/01/2018

Schreef je je al in voor Tournée Minérale of ben je dit van plan? Auteur Lien Braeckevelt geeft in haar boek '30 dagen zonder alcohol' advies en tips om de uitdaging vol te houden. Omdat je in die 30 dagen niet alleen water of fruitsap moet drinken, verklappen we alvast 3 verrassende alcoholvrije alternatieven die Lien voor je uitzocht.

1. Apero Cro

Crodino en Crodo Bitter zijn Italiaanse aperitieven, gemaakt met kruiden, specerijen (onder andere koriander en nootmuskaat) en zuidvruchtenextracten. Ze smaken bitter en zoet en zijn verpakt in kleine, schattige flesjes. Deze suikerbommetjes drink je niet de hele avond, maar geserveerd met een beetje tonic en ijs zijn ze een originele en alcoholvrije starter.

2. Fruitcappuccino of Chai Latte

Misschien is oplosthee wel iets voor jou? Dat zijn gewoon korrels die je kunt oplossen in warm of koud water. En wat denk je van fruitcappuccino? Zo noemt GingerLove zichzelf.

Of een Chai Latte? Klinkt hip, niet? Je mengt thee met warme melk en krijgt een heerlijke, kruidige drank waar je je op koude dagen aan kunt verwarmen. Bestaat in variëteiten als vanille, chocolade, mango, groene thee, pepermunt... Koud ook lekker! Maar denk er wel aan: in Chai Latte zitten melk en suiker, dus opletten als je calorieën wilt tellen.

3. Om van te snoepen

Nog een koffie om af te sluiten? Of liever een Merlof of een Chardonnay? The Real Wine Gums zijn snoepjes, gemaakt in Nederland en met de smaak van wijn. Ze ruiken naar Chardonnay (wit), Merlot (rood) of rosé en ze zijn bovendien erg lekker. Ideaal om aan de verlokkingen van dat laatste glaasje te weerstaan.

30 dagen zonder alcohol

Lien Braeckevelt

Speelt in op de huidige trend van een alcoholvrije maand

Enkele weken zonder alcohol doet wonderen! Je slaapt beter, je verliest gewicht, je huid straalt... én je bespaart er ook flink mee. 30 dagen zonder alcohol. Een duidelijke challenge! Maar hoe begin je daar nu aan? Wat zijn de belangrijkste redenen om te stoppen of te minderen? Wat is het effect op je lichaam? En hoe houd je het vol? Naast de wetenschappelijke achtergrond geeft Lien Braeckevelt, die zelf vier maanden geen alcohol dronk om zich voor te bereiden op een marathon, je ook heel wat tips, feiten, lekkere mocktailrecepten en ervaringen van andere enthousiastelingen.

€ 19,99 | Kijk hier het boek in | Meer info