2 x verrassend frisse salades

2 x verrassend frisse salades

04/06/2018

Zet de zomer in met deze twee overheerlijke salades. Het verrassende smakenspel van beide salades laten je zintuigen een reis maken door de Oosterse keuken. Bovendien zijn beide gerechten in een mum van tijd klaar, zo hoef je niet lang in de keuken te staan en kan je genieten van het heerlijke terrasjesweer. Beide recepten komen uit West eats East van Marc Declercq

Mango- en – scampisalade

Ingrediënten:

1 stronkje witloof – 6 kerstomaten – 2 gekookte eieren – 2 verse mango’s – 30g mayonaise – snufje peper en zout – 100g gemengde groene sla – 6 gekookte scampi (maat 13 – 15), kop en pantser verwijderd – 30g geroosterde pijnboompitten – enkele takjes verse koriander

Bereiding:

Maak de blaadjes van het witloof los.

Snijd de kerstomaten in tweeën.

Snijd de eieren fijn.

Snijd de mango’s middendoor en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de schil.

Mix het vruchtvlees van 1 mango met de mayonaise in een blender tot een smeuïge massa.

Snijd de tweede mango in fijne schijfjes.

Kruid met peper en zout naar eigen smaak.

Leg de gemengde groene sla in het midden van een bord. Leg hier de scampi op.

Werk de rand van het bord af met de schijfjes mango en de witloofblaadjes.

Garneer met de gehalveerde kerstomaten, pijnboompitten, fijngesneden eieren en enkele takjes koriander. Lepel er de mangodressing over.

Yam Nu – Salade van rundsvlees met Thaise kruiden

Ingrediënten:

250g rundvlees (dikke bil) – 1 koffielepel kristalsuiker – 1 eetlepel vissaus – 1 eetlepel citroensap – ½ stengel citroengras – 1 tomaat of 5 kerstomaten – ½ chilipeper – 5 takjes koriander – 2 takjes munt – 1stengel lente-ui – ¼ rode of witte ui – ¼ komkommer – 20g geraspte wortelen

Bereiding

Bak het rundvlees om en om in een pan, 30 seconden aan elke kant.

Snijd het vlees vervolgens in fijne sneetjes. Leg de sneetjes in een kom. Meng de suiker met de vissaus en het citroensap en giet dat over het vlees.

Hak het takje citroengras fijn. Snijd de tomaat in partjes of de kerstomaten in tweeën.

Snijd de chilipeper, koriander, munt en het lente-uitje fijn. Snijd de ui in halve maantjes. Doe hetzelfde met de komkommer.

Voeg de groenten en kruiden samen met de geraspte wortelen en meng goed.

Breng op smaak naar eigen voorkeur.

Serveer op borden. Bestrooi met de munt, koriander en lente-ui.

West eats East

Marc Declercq

Een reis door de oosterse keukens

Dit boek laat je kennismaken met een 50-tal populaire gerechten uit de Chinese, Japanse, Thaise en Vietnamese keukens. Denk aan krachtige smaakmakers, kleine bites om te delen met vrienden, pittige curry's, eenvoudige tempurarecepten of een heerlijk wokgerecht, inclusief handige stap voor stap-bereidingen om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast vind je ook nog eens 20 cocktails, mocktails en theecocktails, allemaal met een oosterse twist. Ga mee op ontdekkingsreis door de eeuwige rijstvelden!

€ 29,99 | Meer info