2 recepten voor snoepers en cookiemonsters

2 recepten voor snoepers en cookiemonsters

14/05/2018

Zelf een cookiemonster of heb je er thuis enkele rondlopen? Koekjes en cakes opeten is fun, maar ze zelf maken ook! Met deze 2 recepten heb je meteen de noodzakelijke voorraad in huis.

Mueslicakejes

Benodigdheden (voor 6 stuks)

  • 125 g zachte boter
  • 100 g honing
  • zout naar wens
  • vanille naar wens
  • 3 eieren
  • 125 g bloem
  • 2 g bakpoeder
  • 50 g muesli
  • 1 flexibele bakvorm
  • enkele gedroogde veenbessen
  • 25 g gedroogde abrikozen
  • 30 g rozijnen

Bereiding

  1. Crèmeer de zachte boter met de honing, het zout en de vanille
  2. Voeg de eieren een voor een toe
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder en meng samen met de muesli onder het beslag
  4. Vul het beslag in de flexibele bakvorm
  5. Werk de bovenzijde van de cakejes af met enkele gedroogde veenbessen, een reepje gedroogde abrikozen, rozijnen en wat muesli
  6. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C
  7. Abricoteer de afgekoelde cakejes

 

Cookies

Benodigdheden (voor 35 à 40 stuks)

  • 150 g zachte boter
  • 70 g suiker
  • 40 g bruine suiker
  • 40 g lichtbruine suiker
  • vanille naar wens
  • 2 eidooiers
  • 220 g bloem
  • 2 g bakpoeder
  • 1 snufje grof zout
  • 140 g stukjes fondantchocolade
  • 40 g gebroken gepelde hazelnoten

Bereiding

  • Meng de zachte boter, de suiker, de bruine suiker, de lichtbruine suiker en de vanille
  • Voeg de rest van de grondstoffen toe en meng kort tot een deeg
  • Verdeel het deeg in stukjes en maak er bolletjes van. Leg de bolletjes op een bakplaat met bakmatje en druk een weinig plat
  • Bak 16 à 17 minuten af in een voorverwarmde oven van 175 °C

Bakken voor iedereen 2

Christophe Declercq

Opvolger van het succesvolle 'Bakken voor iedereen'

In het tweede deel van het succesvolle Bakken voor iedereen verzamelde banketleraar Christophe opnieuw meer dan 125 van zijn beste recepten. Bakken voor iedereen 2 is een heel praktisch boek waar je onmiddellijk mee aan de slag kunt. Van aardbeienmunttaart over makarongebakjes en eclairs met hazelnootvulling, tot bananen-chocoladetaart en ijsparfait van bosvruchtenthee. Dankzij de eenvoudige uitelg en duidelijke stap-voor-stapfoto's kun je alles gemakkelijk volgen en tover je in geen tijd de lekkerste desserts op tafel.

€ 29,99 | Meer info | Kijk het boek in