Gratis download: een superhandig voedingspaspoort

Gratis download: een superhandig voedingspaspoort

09/12/2020

Auteurs Fien Jansens en Nina Geuens verzamelden in het boek Van melk naar meer al hun kennis over vaste voeding met baby’s. Je kindje vaste voeding leren eten, is een hele uitdaging. Weer een nieuwe fase in de ontwikkeling van je baby. Dit gaat vaak gepaard met veel vragen. Wanneer begin ik met vaste voeding? Kiezen we voor papjes of stukjes? Wat is de zogenaamde 'Rapley-methode'? Wat met vaste voeding als je kindje naar de (kinder)opvang gaat?

Heel handig in het boek is het ‘voedingspaspoort’. Op het paspoort kan je noteren hoeveel melk je kindje drinkt, of hij al papjes eet, wat de favoriete groenten of fruitsoorten zijn, … Gebruik het paspoortje om de dialoog met de andere verzorgers van je kindje te bevorderen en gaande te houden. Of simpelweg om niet steeds hetzelfde verhaal te moeten doen, bijvoorbeeld als je kindje eens bij een nieuwe oppas blijft of ergens gaat slapen. Je kan 'm hieronder gratis downloaden!

Van melk naar meer

De complete keuzegids bij het starten met vaste voeding

In dit boek vind je een antwoord op al je grote en kleine vragen over vaste voeding in het eerste levensjaar. Dit boek is bedoeld om je vol zelfvertrouwen je eigen keuzes te helpen maken. Met het voedingspaspoort kan je deze keuzes makkelijk doorgeven aan anderen die voor je kindje zorgen. Kortom, dit boek ondersteunt je om je kindje van de wereld te laten proeven en een goede basis te leggen voor levenslange gezonde eetgewoonten.

> Ontdek meer over dit boek