Terra Ultima bekroond met Gouden Penseel 2022

Terra Ultima bekroond met Gouden Penseel 2022

29/09/2022

In aanloop naar de Kinderboekenweek, die volgende week woensdag 5 oktober in Nederland start, zijn vandaag de winnaars van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel thuis verrast met het bijzondere nieuws door presentatrice en tv-bekendheid Irene Moors. We zijn erg trots op het feit dat Terra Ultima, geĆÆllustreerd door Raoul Deleo, is bekroond met het Gouden Penseel 2022. Dit Penseel is de bekendste en meest prestigieuze juryprijs voor het best geĆÆllustreerde kinderboek van Nederland.

De Griffels en Penselen, verdeeld over verschillende categorieĆ«n, dienen het hele jaar als inspiratie en keuzehulp voor kinderen en hun opvoeders. Morgen worden deze uitgereikt tijdens de ā€˜Avond met een Gouden Randjeā€™, een feestelijke avond voor het kinderboekenvak.

Ā 

De jury over de winnaar: ā€˜'De jury was unaniem over de kracht van de overweldigende illustraties van Terra Ultima. Een boek dat er met kop en schouders bovenuit steekt door de fantastische verbeeldingen in een schijnbaar informatieve sfeer. Groots en meeslepend aan de ene kant en verfijnd en gedetailleerd aan de andere kant. De prenten zijn natuurgetrouw Ć©n fantasierijk. Een boek om telkens weer ontdekkingen in te doen: Terra Ultima verdient dan ook de ultieme prijs voor het mooist geĆÆllustreerde boek van 2021.ā€