Elvis Peeters wint Ultima Letteren

Elvis Peeters wint Ultima Letteren

30/04/2024

Het auteursduo Elvis Peeters heeft op 30/04/2024 de prestigieuze Ultima Letteren in de wacht gesleept. Uit meer dan 30 jaar schrijverschap groeide een omvangrijk en divers oeuvre waarin helder taalgebruik, een uitgepuurde stijl en maatschappelijke relevantie de unieke en opmerkelijke constante zijn.

Foto: Thomas Sweertvaegher.

“Telkens is hun werk geëngageerd en daagt het uit om na te denken over actuele en belangrijke thema’s”, aldus de jury van de Ultima Letteren. De jury looft ook hoe Elvis Peeters te werk gaat: altijd bescheiden en met een constante, hoge kwaliteit.

Vrijblijvend is het werk van Elvis Peeters nergens. Het roept vragen op over mens zijn in onze veranderende samenleving en het tast de morele grenzen af. Naast krachtige romans (De ontelbaren, De ommelanden, De tijden, Wij,...), levert dit ook wonderschone en unieke kinderboeken op zoals de met de Boon Publieksprijs bekroonde ode aan de verwondering Kijk dan toch!.

Het werk van Elvis Peeters is meermaals vertaald in tal van talen, waaronder het Turks, Duits, Spaans, Chinees en Japans. Dit internationaal aanzien getuigt van de universele aantrekkingskracht en relevantie van hun verhalen die grenzen en culturen overstijgen.

Elvis Peeters reageert vereerd: “We zijn zeer verheugd dat we de Ultima voor Letteren in ontvangst mogen nemen, maar we zijn ook zeer blij dat we iets kunnen teruggeven aan de lezer. Iedereen kan gratis ons e-book Oradour downloaden. ‘Een klein diamantje’, volgens Ruth Joos. Doen dus!”

Hun kinderboeken worden uitgeveven bij Uitgeverij Lannoo en hun romans bij Manteau (Standaard Uitgeverij).

Ontdek de kinderboeken van Elvis Peeters