90 jaar Thé Tjong-Khing

90 jaar Thé Tjong-Khing

04/08/2023

Op 4 augustus vieren we de 90ste verjaardag van illustrator Thé Tjong-Khing. Dikke proficiat! Zo'n gelegenheid konden we niet zomaar voorbij laten gaan...

Sinds ca. 1971 werkt Khing full time als freelance illustrator, meestal van kinderboeken zoals Vos en Haas. Bovendien schreef en illustreerde hij ook een hele reeks taartenboeken, waaronder het recent verschenen Taart voor iedereen: een grappig zoekboek vol prachtige illustraties om je vingers van af te likken. 

Thé Tjong-Khing sleepte met zijn illustraties al verschillende prijzen in de wacht, waaronder de Woutertje Pieterse Prijs, een Zilveren Penseel en de Max Velthuijs-prijs.

Etalagewedstrijd

Ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van Khing en van het nieuwste taartenboek, lanceerden we een etalagewedstrijd voor boekhandels. Ze moesten hun etalages versieren in het thema van de taartenboeken. De mooiste etalage - gekozen door Khing - kreeg een originele, ingelijste illustratie van Thé Tjong-Khing voor in de winkel. Die wordt bovendien later dit jaar uitgereikt door de meester-illustrator zelf! 

Hieronder kan je de winnaars zien uit België (Boekhandel Walry, Gent) en Nederland (Boekhandel Boeklief, Harderwijk). Van harte proficiat!

Verjaardagskaartenactie

In de boekhandels verspreidden we verjaardagskaarten die kinderen konden kleuren en opsturen naar onze uitgeverij. Op het grote verjaardagsfeest van Thé Tjong-Khing mocht uitgever Sofie meer dan 100 kaartjes afgeven. De illustrator was er ontzettend blij mee en wil dan ook iedereen van harte bedanken!

Expositie Verwey Museum Haarlem

Ter gelegenheid van deze heuglijke gebeurtenis wordt de illustrator geëerd met een unieke overzichtstentoonstelling in Verwey Museum Haarlem. Thé Tjong-Khing: 90 jaar jong is te zien van 7 april tot en met 10 september 2023. 

Ontdek enkele van zijn boeken

Price:17,99
Price:17,99
Price:17,99
Subtitle: 
Een voorlees- en zoekboek
Price:16,99
Subtitle: 
Helden & Donder en bliksem
Price:22,99
Subtitle: 
Voorleesverhalen met een staartje
Price:14,99