Koester jouw eerste Moederdag

Koester jouw eerste Moederdag

04/05/2021

Of je nu voor de eerste keer mama wordt of voor de tweede, derde, vierde keer, het is altijd een mijlpaal in je leven. Na veertig weken zwangerschap en een bevalling krijg je jouw langverwachte baby eindelijk in je armen. Je baby ruikt als een vanillekoekje en is nog mooier dan je ooit had durven dromen.  Na de eerste kennismaking met je baby start de meest fantastische reis in je leven: mama worden en mama zijn.

Als nieuwe mama komt er veel op je af. Je bent voor het eerst mama en je bent niet meer dezelfde vrouw als voorheen. Je ontdekt jezelf opnieuw en je leert jezelf aanvaarden met je nieuwe, gehavende lijf. Je striemen zijn een bewijs van het harde werk gedurende negen maanden. Het is een mooie, zachte en liefdevolle plek. Vergeet je je baby eens achter zijn oortjes te wassen? Of deed je hem zijn luier achterstevoren aan? Je baby houdt daar zeker geen trauma aan over. Jij bent de enige mama van je baby, een andere heeft hij nooit gekend. Hij vindt jou ongetwijfeld de allerbeste en weet wel dat jij hem onvoorwaardelijk graag ziet!

(door auteur Sonia Pypaert - Mama's weten waarom)

Voor het eerst samen Moederdag vieren

Als kersverse mama vier je het eerste jaar samen met je kind alle belangrijke mijlpalen. Koester die milestones heel bewust: de echofoto’s, de eerste foto’s, hun eerste kleertjes enzovoort. Maar bewaar ook degene die minder tastbaar zijn: het eerste stapje, de eerste keer samen op reis, die eerste keer Moederdag vieren. 

“Celebrate the milestones”

Die eerste keer dat je voelt: wij horen samen, no matter what. Het zijn die mijlpalen die je wil vieren. Je vindt ze stuk voor stuk terug in mijn nieuwe boek Mama’s weten waarom. Een babygids voor de eerste 18 maanden met je kleine spruit vol advies van experten en mama’s over thema’s als voeding, slapen, verzorging en meer.

Samen met je baby wordt ook een nieuwe mama geboren

Maak je geen zorgen als het even niet van een leien dakje loopt. Je moet natuurlijk even wennen aan die pasgeboren bundle of joy die alleen maar kan communiceren door te huilen. Al doende krijg je het wel onder de knie. Luiers verversen, de slapeloze nachten overleven, badjes geven en je baby voeden… na een tijdje gaat het allemaal best vlot.

 

Voor altijd met elkaar verbonden

Eens de navelstreng is doorgeknipt is het tijd voor een nieuwe band. Aan een duurzame relatie met je baby bouw je elke dag een beetje. Net zoals jij nieuwsgierig bent naar je kindje, wil je baby ook jou leren kennen en een band met je opbouwen. Je hoeft daarvoor echt niet de perfecte mama te zijn. Wees gewoon jezelf, dat is goed genoeg. Geniet van elke dag met je baby want elke dag is mamadag voor je baby.

“Bonding with your baby is your gift for life” – Sonia Pypaert

Denk maar aan het gezichtje van je baby dat oplicht als je samen lacht. Al die kleine interacties zorgen voor een verbinding tussen jou en je kind, die een leven lang meegaat. Jij bent de allerbelangrijkste persoon in het leven van je baby: beschermer, leraar, gids, opvoeder, verzorger en rolmodel. Zorg voor genoeg tijd samen.
Dus koester die eerste Moederdag en die eerste mijlpalen want het cliché klopt… het gaat allemaal heel snel.

 

 

 

Wie is Sonia Pypaert?

Sonia Pypaert is mama van drie kinderen. Ruim twintig jaar geleden begon ze de bekende babywinkel the baby’s corner, als antwoord op haar eigen noden en zorgen tijdens haar prille moederschap. Daarnaast richtte ze de succesvolle online community Onder mama’s op, waar mama’s wijsheid en ervaringen met elkaar kunnen delen.

 

Mama's weten waarom

Van geboorte tot eerste woordje

Sonia Pypaert

Eindelijk is het zover: je bent mama! In jullie eerste maanden wachten je veel kleine en grote milestones. Volop genieten van die wonderlijke eerste keren helpt om de soms moeilijke momenten in het prille moederschap aan te kunnen. Want mama zijn is een spannende reis, die vaak gepaard gaat met heel wat vragen en twijfels.

In dit inspirerende boek deelt Sonia Pypaert haar eigen jarenlange ervaring en de ervaringen van vele andere mama's en experten. De concrete tips, herkenbare verhalen en praktische lijstjes zorgen ervoor dat je de eerste maanden als mama zo zorgeloos mogelijk doorkomt, zodat er des te meer tijd overblijft om te genieten van je kersverse gezin.

> Ontdek meer over dit boek