Wiskunde voor IT

Over het boek

Dit boek biedt een opfrissing basiswiskunde met aandacht voor functies, logaritmen en booleaans rekenen om met deze kritische voorkennis probleemloos over te gaan tot een selectie aan toepasbare ideeën voor de IT-professional en inzetbaar gereedschap voor de IT-ontwikkelaar. Met de hoofdstukken omtrent talstelsels en de gehele en reële getalopslag in computers herontdekken we dat deze binaire machines in essentie rekentoestellen met beperkingen blijven. Via een instructief hoofdstuk over lineaire vercijfering gaat het richting publieke RSA-versleuteling, de moderne elliptische krommen-cryptografie en het symmetrische AES als wereldstandaard van Vlaamse makelij. Ook klutsfuncties en het digitaal handtekenen passeren als onmisbare cryptografische concepten de revue. Daar waar het niet langer gaat om bescherming van gegevens tegen privacy-inbreuken, dan wel tegen communicatie-storingen komen zowel de niet-lineaire codes als lineaire en hammingcodes aan bod. Ook de populaire cyclische tests en aspecten van netwerking krijgen in dit verband de wiskundige duiding die hen toekomt. De opzet van het boek maakt het vanuit de ervaring met afstandscursisten uitermate geschikt voor zelfstudie. In die zin wordt het 'learning by doing'-principe aanvullend begeleid door een levende on-line wiskunde-omgeving. Daar worden zowel de antwoorden, zinvolle downloads als interactieve ervarings-mogelijkheden aangeboden.

over : 

Ivo De Pauw (°1971) studeerde af als regent wiskunde aan de Kaho-Sint-Lieven en master wiskunde aan de UGent. Hij is full-time lector aan de Howest in de professionele bachelor opleidingen Multimedia en Communicatietechnologie en Mathematica-certified users door Candiensten NL.

Ivo De Pauw graduated through teacher training college (Kaho Sint-Lieven) and also holds a master's degree in mathematics (UGent). He works at Howest University College, is experienced in distant teaching and is Mathematica® certified by CAN.nl.

Bieke Masselis (°1978) behaalde een bachelor wiskunde aan de KULAK en een master wiskunde aan de KUL en UGent. Ze is full-time lector aan de Howest in de professionele bachelor opleidingen Multimedia en Communicatietechnologie en Mathematica-certified users door Candiensten NL.

Bieke Masselis is holder of both a bachelor's degree (KULAK) and a master's degree (KU Leuven and UGent) in mathematics. She works at Howest University College, is experienced in distant teaching and is Mathematica® certified by CAN.nl.

Technische info

EAN
9789020984958
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 16/03/2010
Afwerking: Paperback
Druk: 3
Aantal pagina's: 416
NUR Omschrijving: Wiskunde algemeen
Uitgever: LannooCampus