Stil leven

Een stem voor rust en ruimte in drukke tijden
Hoe van stilte een echte levenskwaliteit maken
Over het boek

Leg dit boek maar opzij, ga wandelen, luister, ervaar het geluid én de stilte. O ironie, een boek over stilte dat vol woorden staat. En toch. Via authentieke getuigenissen van stiltezoekers - van componist over vogelspotter tot manager en kloosterzuster - probeert VRT-journalist Kristien Bonneure de veelvormigheid van de stilte te vertalen. Want stilte is meer dan afwezigheid van geluid.

Op zoek naar rust en ruimte in een drukke wereld vol decibels en mentaal lawaai schrijft de auteur ook helder over haar eigen ervaringen. 'Stil zijn is voor mij niet: doen, streven, weten. Wel: laten gebeuren, mezelf van een afstandje bekijken...'
Wie stilte ervaart, voelt vaak ook een verbindende kracht. En dat is dan weer goed voor de samenleving als geheel.

Stil leven is een boek om te lezen na het wandelen. Een fluisterend pamflet. Een pleidooi in sourdine. Een veelstemmige ode die kan inspireren om de stille weg te exploreren.


Naar aanleiding van dit boek werd op 3 juni 2014 in Muntpunt (Brussel) een stiltedag ingelast. Muntpunt werd omgetoverd tot een oase van rust, middenin de alledaagse hectiek.

Stiltedag in Muntpunt: 'Je leert dingen opnieuw appreciëren'

Bekijk hier het verslag over de stiltedag in de media:  brusselnieuws.be


 

Kristien Bonneure is VRT-journalist. Ze werkte bijna twintig jaar voor het radionieuws, als presentator en reporter. Nu schrijft en interviewt ze voor Cobra.be, de cultuurwebsite van de VRT. De voorbije jaren zocht ze zelf stilte-ervaringen op en sprak ze met tientallen stilte-experts.

Technische info

EAN
9789401412865
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 15cm x 22cm
Verschijningsdatum: 20/05/2014
Afwerking: Gebonden met stofomslag
Druk: 2
Aantal pagina's: 258
Uitgever: Uitgeverij Lannoo