Puur Koffie - nieuwe editie

Telen - branden - zetten - ondernemen - drinken
Ondernemen in de koffiewereld
Over het boek

Koffie maakt onlosmakelijk deel uit van onze cultuur. We staan ermee op, en het helpt ons door de dag. Het bakje troost helpt ons moeilijke momenten te verteren en is het summum van gezelligheid.

Met deze tweede versie van Puur koffie deelt koffieprofessional Katrien Pauwels alle kennis die ze de voorbije jaren verzamelde. Zowel koffieleken als doorgewinterde coffee lovers en professionals zullen hun gading vinden in dit boek dat het vele werk in kaart brengt dat voorafgaat aan onze dagelijkse kop koffie. Van de soorten koffiebonen, de invloed van het branden ervan op de smaak tot het kiezen van de koffie die best bij je past, de juiste manier om koffie te zetten en een overzicht van de leukste koffiebars in binnen- en buitenland. Kom alles te weten over koffie tijdens een van de gratis informatiesessies* van Katrien Pauwels.

Specifiek voor entrepreneurs is er een apart hoofdstuk over ondernemen in en met koffie. Met dit boek kun je je businessplan opstellen om je eigen koffiebar op te starten. Inclusief praktische spreadsheets om de opbouw van je omzet en van je kapitaal in kaart te brengen, een duidelijk overzicht van de belangrijkste instanties en vergunningen en een concreet stappenplan.

* Gratis bij aankoop van dit boek

Samen met haar partner Tom Janssen is Katrien Pauwels eigenaar van OR Coffee Roasters, een Belgische koffiebranderij die de volledige koffiecyclus in house beheert en 75% van haar koffiebonen rechtstreeks aankoopt bij de boer op de plantage. Daarnaast is ze ook actief als internationaal jurylid bij de wereldkampioenschappen Barista en Brewers Cup.

Technische info

EAN
9789401436823
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 22cm x 27cm
Verschijningsdatum: 15/11/2016
Afwerking: Hardcover
Druk: 1
Aantal pagina's: 288
NUR Omschrijving: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Uitgeverij Lannoo