Liefs, Henri

Brieven over liefde, geloof en spiritueel leven
Gloednieuwe publicatie met schat aan onbekende brieven van Henri Nouwen
Over het boek

Naast de 40 boeken die Henri Nouwen publiceerde liet de auteur ook meer dan 5000 brieven na. Speciaal voor de 20˜ste verjaardag van zijn sterfdag heeft de Henri Nouwen Trust in Amerika 200 brieven samengebracht die de meest persoonlijke en intieme gedachten van Henri Nouwen bevatten.

'Ik heb brieven gekozen waarin Henri antwoordt op mensen die zich in een crisis bevinden', vertelt samenstelster Gabrielle Earnshaw. 'Aan mensen die op een bepaalde manier op zoek zijn naar richting in hun leven. En ik heb brieven gekozen waarin hij worstelt met de zaken waarop hij reageert. Nouwen leed een zeer emotioneel leven, met een authentieke behoefte aan liefde en vriendschap. Daarbij gaat hij ook de zoektocht naar zijn eigen seksualiteit niet uit de weg.'

over : 

Henri J.M. Nouwen (1932-1996) was katholiek priester en professor aan verschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de l'Arche-gemeenschap 'Daybreak' in Toronto (Canada), samen met geestelijk gehandicapten en hun assistenten. Bezoek ook www.nouwen.org.

Technische info

EAN
9789401436281
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 18cm x 25cm
Verschijningsdatum: 15/11/2016
Afwerking: Hardcover
Druk: 1
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Uitgeverij Lannoo