How To Story

Storytelling voor journalisten
Storytelling is méér dan mooie beelden in de juiste volgorde plaatsen
Over het boek

Verhalen vertellen is moeilijk. Vreselijk moeilijk. Toch heeft iedereen een verhaal dat, eens je de nodige tips en tricks op zak hebt, in beeld gebracht kan worden. Door hard werk, de juiste keuzes, maar ook door kennis van de opbouw van verhalen kan je de kunst van het storytelling wel degelijk aanleren.

Daarom nemen de auteurs van How To Story je mee achter de schermen van het beeldverhaal. Ze geven je de basics van storytelling mee en waarschuwen je voor valkuilen. Maar wat How To Story vooral wil doen, is je als lezer zin geven om goede verhalen te vertellen.

Storytelling is méér dan mooie beelden in de juiste volgorde plaatsen, maar jezelf voortdurend in vraag stellen en kijken hoe je een verhaal anders kan vertellen. Kort en krachtig, maar met aandacht voor zowel inhoud als tactiek, leer je van auteurs met tonnen ervaring alles wat je moet weten om je publiek te boeien - en geboeid te houden. Tegelijkertijd kijkt het boek ook naar morgen en stoomt het beeldjournalisten en journalistiekstudenten klaar voor een voortdurend veranderend journalistiek landschap.


  • Lees hier het verslag van de boekvoorstelling door de Erasmushogeschool - Brussel
  • Wil je meer tips & tricks? Volg de blog 'How to story' van de auteurs via www.howtostory.be

Tim Verheyden is journalist bij de VRT-nieuwsdienst en presentator van het reportagemagazine Koppen. In het verleden bracht hij vanuit binnen- en buitenland verslag uit voor nieuws- en duidingprogramma's, zoals onder meer bij de Arabische Revolutie, de aardbeving in Haïti en de gevolgen van de ontploffing van Rana Plaza in Bangladesh. Verheyden studeerde o.a. Entrepreneurial Journalism (met Jeff Jarvis) en Video Storytelling aan de City University van New York.

over : 

Tom Rumes doceert reeds 15 jaar Storytelling en Regie aan Thomas More Mechelen. Vanuit zijn ruime ervaring als cameraman en monteur geeft hij gastcolleges over storytelling en nieuwe mediatrends in binnen- en buitenland.

Andries Fluit is freelance verslaggever sinds 2006. Hij studeerde Vertaalkunde aan de Lessius Hogeschool en Cultuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel, en heeft een uitgebreide ervaring als journalist voor zowel audiovisuele als geschreven media.

Technische info

EAN
9789401418928
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 22cm
Verschijningsdatum: 14/10/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 200
NUR Omschrijving: Journalistiek
Uitgever: LannooCampus