Hoop. The World Book of Hope

Derde deel in de internationale successerie 'The World Book of ...'
10 hoopvolle projecten ontvingen 1.500 euro, 2 daarvan wonnen een extra publieksprijs
Over het boek

Hoop is de ultieme menselijke kracht en het tegenovergestelde van angst. In deze onzekere tijden is het belangrijk dat we hoop als bron voor succes, veerkracht en geluk goed begrijpen.

Uit internationaal onderzoek blijkt dat 90% van de wereldbevolking een hoopvolle kijk op de toekomst heeft. Hoop is universeel, ongeacht leeftijd, geslacht of inkomen. De bekende psychiater, Viktor Frankl, overlever van de Holocaust, schreef dat de laatste vrijheid die men van de mens kan wegnemen de manier is hoe hij tegenover de omstandigheden staat.
Dat is de kern van hoop. Echte  hoop schept geen valse verwachtingen, maar is de bron voor positieve emoties. Het laat ons nieuwe mogelijkheden zien en maakt passieve mensen weer actief.
Hoop heeft een gezonde invloed op onze mentale gezondheid. Hoop stimuleert verandering.


Meer over The World Book of Hope: www.theworldbookofhope.com

Hoe hoopvol zijn de Vlamingen?
Ontdek het in de resultaten van onze enquête bij 3.000 Vlamingen.

Video: RTL Late Night - Leo Bormans bij Humberto Tan (1709/2015 - vanaf minuut 15.46)

over : 

Leo Bormans reist de wereld rond als 'Ambassador of Happiness & Quality of Life'. Hij is schrijver en inspirator. Hij heeft een Master in Talen & Wijsbegeerte en is auteur van de internationale bestseller The World Book of Happiness.


Leo Bormans is global Ambassador of Happiness & Quality of Life. He is a writer and an inspirator. He has a Master's degree in languages and philosophy and is the author of the international bestsellers The World Book of Happiness, The World Book of Love and The World Book of Hope.

 

Technische info

EAN
9789401423601
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 21cm x 26cm
Verschijningsdatum: 08/09/2015
Afwerking: Integraalband
Druk: 1
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Uitgeverij Lannoo