Graanmarkt 13, Greens that taste like friendship

52 weken, 104 gerechten, 1 chef: Seppe Nobels
Juist wél voor groentjes!
Over het boek

In zijn eerste kookboek, Vegetables that sparkle the conversation - dat inmiddels verkrijgbaar is in binnen- en buitenland - bewees Seppe Nobels dat hij een groentekok in hart en nieren is. In dit boek gaat hij nog een stap verder. De chef, die bij de top 25 van Beste Groentechefs ter Wereld hoort, selecteerde 52 groenten, één voor elke week, die telkens op twee originele manieren worden bereid. Dat levert 104 unieke, schitterende recepten op die voor iedereen toegankelijk zijn.

Als chef van restaurant GRAANMARKT 13 vertrekt Seppe Nobels vanuit groenten en bouwt er dan een gerecht rond. Vis of vlees worden pas toegevoegd als ze een meerwaarde betekenen. De schalen met groenten worden in het midden van de tafel gezet, zodat alle gasten met elkaar kunnen of mogen delen.

Voor Seppe is delen met elkaar heel belangrijk. Alle recepten zijn origineel en verrassend, maar nooit ingewikkeld. Ze werden zo gerangschikt dat je in elk seizoen kookt met de groenten die op dat moment op hun best zijn, en Seppe vertelt erbij waarom hij van een bepaalde groente of bereidingswijze houdt. Je komt ook meer te weten over Graanmarkt 13, een bijzondere plek die naast een restaurant ook een stijlvolle boetiek met mode en design is én een uniek appartement waar je kunt overnachten.

Dit boek is meer dan een kookboek. Het is een boek met een ziel, die zichtbaar wordt gemaakt in de fotografie van Heikki Verdurme en de seizoensgebonden aquarellen van kunstschilder Ysbrant van Wijngaarden.

over : 

Seppe Nobels werd in 2015 verkozen tot Beste Groenten kok van Vlaanderen. Hij is de voorloper van de nieuwe Vlaamse culinaire wave die urban farming combineert met biologische terroirproducten. Zijn restaurant Graanmarkt 13 is befaamd voor zijn inventieve en gezonde gerechten en is intussen door Gault&Millau uitgeroepen als 1 van de 25 beste groentenrestaurants van de wereld.


Seppe Nobels graduated from hotel management school Ter Duinen, and did several traineeships at the best and most prestigious restaurants, such as Folliez (Mechelen), Maison du Cygne (Brussels), Villa Bellerose (Saint-Tropez) and Osteria La Loggia (Sienna). He started his career in restaurant Absoluut Zweeds, and under the supervision of Wout Bru, at restaurant Bistrot d'Eygalières. In addition, with his own company Nobelsdining, he takes care of small get-togethers in your living room as well as special events for both domestic and international corporations.

 

Technische info

EAN
9789401438476
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 20cm x 28cm
Verschijningsdatum: 04/10/2016
Afwerking: Gebonden met stofomslag
Druk: 1
Aantal pagina's: 256
NUR Omschrijving: Eten en drinken algemeen
Uitgever: Uitgeverij Lannoo