Geluk 2.0. The World Book of Happiness

Het populair-wetenschappelijke standaardwerk van Leo Bormans over het wereldwijde geluksonderzoek nu grondig vernieuwd
www.theworldbookofhappiness.com
Over het boek

Geluk 2.0, de grondig vernieuwde versie van de wereldwijde bestseller The World Book of Happiness, brengt een actueel overzicht van wat we écht weten over geluk en wat we daar meer mee kunnen doen in ons eigen leven en in de samenleving.

"Onze cultuur is rijp voor een update, zodat relaties en geluk de prioriteit krijgen die ze verdienen."
Prof. Stefano Bartolini, Italië

100 internationale topexperts in de positieve psychologie delen hun kennis over geluk en levenskwaliteit op een manier die iedereen begrijpt. Geen filosofische of spirituele beschouwingen, maar inzichten die gebaseerd zijn op wereldwijd wetenschappelijk onderzoek. Het gaat niet over 'dromen' of 'geloven', maar over 'weten' en 'toepassen'.

Kennis over de rol van tijd, geld, gezondheid, succes, welzijn, toekomst en warmte. Over jeugd, genetica, toeval en vrije wil. Over humor, pijn en verdriet. Over kiezen, familie, relaties en vrienden. Niet alleen het individuele geluk wordt onderzocht, maar ook het welzijn van groepen, organisaties en landen. En wat kunnen we doen om dat geluk groter en duurzamer te maken?

Hoofdredacteur Leo Bormans verdiept zich al jaren in het geluksonderzoek. Hij reist de wereld rond om te spreken met onderzoekers en beleidsmakers. Hij slaagt erin om de conclusies van het wetenschappelijk onderzoek toegankelijk te maken voor een breed publiek. De eerste versie van dit boek werd een internationale bestseller en werd vertaald in meer dan twaalf talen (inclusief Chinees en Japans). Nu is het tijd voor een  update.

Meer dan de helft van de onderzoeken in het boek werd vervangen door nog recenter en relevanter onderzoek.
Geluk 2.0 is meer dan ooit het standaard werk als het gaat over geluk en de kwaliteit van ons leven.

over : 

Leo Bormans reist de wereld rond als 'Ambassador of Happiness & Quality of Life'. Hij is schrijver en inspirator. Hij heeft een Master in Talen & Wijsbegeerte en is auteur van de internationale bestseller The World Book of Happiness.


Leo Bormans is global Ambassador of Happiness & Quality of Life. He is a writer and an inspirator. He has a Master's degree in languages and philosophy and is the author of the international bestsellers The World Book of Happiness, The World Book of Love and The World Book of Hope.

 

Technische info

EAN
9789401439015
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 21cm x 26cm
Verschijningsdatum: 11/10/2016
Afwerking: Integraalband
Druk: 1
Aantal pagina's: 366
NUR Omschrijving: Psychologie algemeen
Uitgever: Uitgeverij Lannoo