Fiets- en wandelbox: 100 routes langs de mooiste landschappen van België

Fiets- en wandeltopper in een gloednieuw jasje!
Over het boek

Deze box brengt de mooiste plaatsen van België in kaart. Het aanbod varieert van grootsteden tot minder bekende dorpen en landschappen, met als doel fietsers en wandelaars verscheidene plekken en bezienswaardigheden te laten (her)ontdekken.

Minstens één wandeling en één fietstocht per stad, dorp of landschap. 100 routes in  totaal, voor zowel de sportieve als de recreatieve wandelaar en fietser.

Alle routes zijn gedetailleerd in kaart gebracht en rijkelijk geïllustreerd.

De praktische informatie is samengebracht in een overzichtelijk kader: de afstand, aanbevolen startplaats, toegankelijkheid, nuttige contactgegevens en horecatips.

Michaël Cassaert werd als schooljongen gebeten door de wandel- en fietsmicrobe. Lange tochten door de Alpen maakten zijn passie voor het natuurwandelen alleen maar groter. Voor het Groot Wandelboek Vlaanderen stapte hij meer dan 1000 kilometer bij elkaar, op zoek naar de mooiste paadjes en plekken.

Robert Declerck is freelance journalist. Zijn interesse gaat voornamelijk uit naar fietstoerisme en wetenschap. Binnen de Dicht-bij-huisreeks heeft hij al 'Groot Fietsboek Vlaanderen' en 'Fietsen langs Vlaamse brouwerijen' op zijn naam staan. Binnen de Dicht-bij-huis+reeks bracht hij het 'Fietsnetwerk Vlaamse Ardennen en Denderstreek' uit.

Marcel Gevaert was leraar aardrijkskunde en biologie. Wandelen en fietsen, natuur en aardrijkskunde vormen de groene draad door zijn leven. Al jaren verzorgt hij voor diverse verenigingen geleide natuurwandelingen. Gevaert schrijft voorts regelmatig groene stukjes en wandeltips voor o.a. de Krant van West-Vlaanderen.

Julien van Remoortere, geboren te Beveren-Waas op 8 april 1930, publiceerde tot nog toe ongeveer 300 werken in boekvorm en enkele duizenden losse verhalen, reportages en hoorspelen. Hij werd reeds een aantal malen bekroond, onder andere met interprovinciale en provinciale prijzen voor letterkunde. Zijn hobby's zijn: schrijven, spelen met zijn zeven kleinkinderen, wandelen, natuurbeleving en reizen (hij maakte een 20-tal wereldreizen). Hij stapte al meer dan 17.000 km af ten zuiden van de valleien van Samber en Maas. Smalle paadjes, kronkelende riviertjes, diepe wouden en afgelegen dorpjes brengt hij samen in de heerlijkste wandelparcours die je ooit gelopen hebt.

Technische info

EAN
9789401424844
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 15cm x 30cm
Verschijningsdatum: 02/11/2016
Afwerking: Box
Druk: 1
Aantal pagina's: 120
NUR Omschrijving: Fietsgidsen, Wandelgidsen
Uitgever: Uitgeverij Lannoo