De geheimen van de Staatsveiligheid

Speurtocht naar een schimmige overheidsdienst
Het eerste boek dat een helder inzicht geeft in de werking van de Staatsveiligheid, boordevol nooit gepubliceerd materiaal
Over het boek

Net nu inlichtingendiensten wereldwijd in de vuurlinie staan, doet een bekroonde onderzoeksjournalist een boekje open over de Staatsveiligheid. Belgiës meest geheime overheidsdienst heeft veel meer te verbergen dan we vermoeden.

De Staatsveiligheid duldt geen pottenkijkers.
Meer heeft Lars Bové niet nodig om een jaar lang op onderzoek te trekken doorheen de duistere wereld van spionnen en cyberterreur. Nooit eerder verscheen zo'n helder beeld van de overheidsdienst waarvan zelfs onze politici nauwelijks iets afweten.

Bové ontrafelt de cultuur van geheimhouding en doet gaandeweg verbazende ontdekkingen. De Staatsveiligheid moet ons meer dan ooit beschermen tegen jihadisten en andere terreurdreigingen, maar vormt tegelijk een bedreiging voor zijn eigen burgers.


VIDEO - Terzake: 'Staatsveiligheid kleurt niet binnen de lijntjes'
VIDEO - VTM: 'Staatsveiligheid kreeg illegaal info'

over : 

Lars Bové is al elf jaar journalist bij de krant De Tijd. Hij legde talloze fraudezaken bloot, waarvoor hij meermaals bekroond werd. Bové is lid van het internationale netwerk, dat de beste onderzoeksjournalisten van de wereld bijeenbrengt. Hij doceert gerechtsjournalistiek en is regelmatig te gast in nieuwsprogramma's.


Lars Bové est journaliste pour De Tijd depuis 11 ans. Il a révélé de nombreuses affaires de fraude, pour lesquelles il a été récompensé à plusieurs reprises. Bové est membre du réseau international ICIJ, qui rassemble les meilleurs journalistes d'investigation dans le monde. Il enseigne le journalisme juridique et est régulièrement invité à participer à des émissions d'information.

Technische info

EAN
9789401422826
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 21cm
Verschijningsdatum: 21/04/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 6
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Uitgeverij Lannoo