Cher ami

Ode aan de dieren in de Eerste Wereldoorlog
Ontroerende graphic novel over 3 bijzondere dieren in de Eerste Wereldoorlog
Over het boek

Cher Ami vertelt de absurde maar waargebeurde verhalen van drie iconische dieren in de Eerste Wereldoorlog: de Zuid-Afrikaanse baviaan Jackie, de Amerikaanse Bull Terriër Stubby en de Aziatische olifant Jenny die door het Duitse leger werd ingezet.

In deze gelaagde graphic novel - naar een scenario van Joost Wynant, met tekeningen van Ivan Petrus Adriaenssens, Gustavo Garcia en Roman Klochkov, en met een historisch dossier door Geheugen Collectief - komen realiteit en fictie, het poëtische en het historische naadloos samen.

Cher Ami is ook meer dan een graphic novel. Het is een voorstelling waarin drie animatiefilms ondersteund worden door live muziek, naar analogie met de stille films uit het begin van de 20ste eeuw. En het is ook een cd met de muziek van de Gentse band Yuko, die exclusief in dit boek steekt.

Ivan Petrus Adriaenssens is tekenaar en werkte mee aan diverse strips, animatiefilms en theaterproducties. De Eerste Wereldoorlog, de eerste gefotografeerde en gefilmde oorlog, is zijn grote passie. Hij regisseerde ook het NTR-/Ketnet-game Kleine stappen in een grote oorlog. Voor Afspraak in Nieuwpoort won hij de Stripsschapsprijs.

Bezoek www.ivanpetrus.com.

Gustavo Garcia woont in Utrecht en tekende al voor verschillende animatiefilms.

Roman Klochkov emigreerde uit Kazachstan naar België en studeerde Audiovisuele kunst, optie animatiefilm aan het KASK in Gent. Hij maakte verschillende bekroonde animatiefilms, waaronder Administrators, Natasha en See Me Again.

over : 

Joost Wynant is filmregisseur en acteur. Hij werkte mee aan verschillende theaterproducties en tv-reeksen, waaronder Benidorm Bastards, en maakte met De laatste zomer een gesmaakte langspeelfilm.

over : 

Yuko heeft sinds het debuut in 2008 een hele muzikale weg afgelegd, met platen die telkens getuigen van een rijke evolutie. Met de muziek voor Cher Ami heeft de band zichzelf nu opnieuw uitgevonden, in dialoog met andere kunstenaars en kunstvormen.

Technische info

EAN
9789401437813
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 20cm x 24cm
Verschijningsdatum: 20/09/2016
Afwerking: Paperback met flappen
Druk: 1
Aantal pagina's: 120
NUR Omschrijving: Geschiedkundige strips
Uitgever: Uitgeverij Lannoo