Be New York 2.0

Van Belg tot New Yorker
Leer de Big Apple kennen door de ogen van 15 Belgen die een nieuwe thuis vonden in deze bruisende wereldstad
Over het boek

Be NY 2.0: Van Belg tot New Yorker is de langverwachte opvolger van "Be New York: Van Toerist tot New Yorker". Na het overweldigende succes van zijn eerste boek, gunt Patrick van Rosendaal je nu een unieke blik op het leven achter de schermen in de meest magische stad op aarde.

Vijftien kleurrijke Belgen die van New York hun nieuwe thuis maakten, laten je zien hoe het leven van alledag in de Big Apple werkelijk verloopt, hoeveel de stad van hen vergt, maar vooral hoeveel moois ze van de stad terugkrijgen. Daarnaast vertellen vijf Belgen die in het thuisland bleven wonen maar verslingerd zijn aan New York, waarom ze er meermaals per jaar terugkeren.

Onder meer topkok Sergio Herman en modejournaliste Veerle Windels passeren de revue. Samen met Patrick delen ze enthousiast hun leukste ervaringen en beste adresjes. Wat zijn volgens hen de meest onvergetelijke activiteiten in de stad der dromen? Waar shop je het voordeligst en welke hippe winkel mag je zeker niet missen? Wat zijn de allerbeste plekken om te genieten van rust in de stad? Waar kun je terecht voor een weelde aan kunst en cultuur? Waar vind je underground danceclubs of verborgen jazzbars uit de tijd van de drooglegging? Wat zijn de ongeschreven regels van het daten en waar vind je de stijlvolste restaurants?

Patricks talrijke verhalen, weetjes en tips zijn een essentiële voorbereiding op een onvergetelijk avontuur in de Big Apple.

Patrick van Rosendaal maakte de American dream waar. Hij volgde tien jaar geleden zijn hart naar de Big Apple en stichtte er een succesvol stadsgidsenbedrijf en een pracht van een gezin. Dat dit allemaal niet zonder slag of stoot verliep zag u in het programma 'Wereldsteden' op Eén en kunt u met iets meer detail nalezen in deze gids. Patricks bedrijf kent vandaag een ongezien succes. De adrenaline van de stad raast nog steeds door zijn lijf en hij voelt nog steeds dezelfde drang om zijn passie voor New York met zoveel mogelijk landgenoten te delen. Meer dan 15.000 Belgen werden ondertussen van Belg tot New Yorker gedoopt door Patrick en zijn onnavolgbaar team.
 

Voormalig inwoner van Parijs en Londen, wereldreiziger, sales en marketing manager en alumnus van de Vlerick Business School. Hoe hij zijn hart verloor aan New York en hoe het soms knokken was om te overleven, dat stond allemaal in 'BE NY: Van Toerist tot New Yorker'. Sinds de publicatie van dat boek kwam Patricks leven in een stroomversnelling terecht. Hij was niet meer weg te branden van het televisiescherm. Met zijn fel gesmaakte optredens als 'De Belgische Gids van New York' in 'Vlaanderen Vakantieland', 'Wereldsteden', 'De Beste Vakantie', 'Boer zoekt vrouw' en 'Wouters versus Waes' kan hij in het thuisland de straat niet langer over zonder herkend te worden. In New York maakte hij ondertussen zijn wildste dromen waar. Hij leerde Ineke, de vrouw van zijn leven, kennen en werd vader van zijn eerste dochter Marie. Hij veroverde langs zijn neus weg ook nog eens het felbegeerde Amerikaanse staatsburgerschap.
 
Ondertussen kent zijn stadsgidsenbedrijf BE NY een ongekend succes. De adrenaline van de stad giert nog steeds even hard door Patricks lijf en hij voelt nog steeds dezelfde onweerstaanbare drang om zijn passie voor de stad met zoveel mogelijk landgenoten te delen. Van Astrid Bryan tot de eerste minister, van CEO en CFO tot hardwerkende bakkers en beenhouwers. Meer dan 15.000 Belgen werden nu al door Patrick en zijn team van Belg tot New Yorker gedoopt.

Robert Caplin is een New Yorks fotograaf. Hij is fotojournalist voor de New York Times, Los Angeles Times en The Wall Street Journal. Zijn reisfoto's verschenen in onder andere National Geographic, TIME en Newsweek. Roberts grootste passie gaat echter uit naar de portretfotografie. Zowel Alec Baldwin, Macaulay Culkin, Friends-acteur David Schwimmer als Sasha Baron Cohen werden door deze topfotograaf vereeuwigd.

Technische info

EAN
9789401435765
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 22cm
Verschijningsdatum: 06/12/2016
Afwerking: Paperback met flappen
Druk: 1
Aantal pagina's: 224
NUR Omschrijving: Reisgidsen Noord-Amerika
Uitgever: Uitgeverij Lannoo