Be New York

Van toerist tot New Yorker met Patrick van Rosendaal
Come as a traveller, go as a New Yorker
Over het boek

Be NY is een originele stadsgids over de meest intrigerende stad ter wereld, maar ook een handleiding die je snel en eenvoudig leert hoe het is om New Yorker te zijn.
Ontdek samen met Patrick van Rosendaal de levenswandel, voorkeuren en gewoontes van 24 kleurrijke New Yorkers. Ze delen met veel plezier hun ervaringen en geven je elk een unieke kijk, vanuit een andere invalshoek op het leven in de stad der steden.

Welke zijn volgens hen de beste plekjes om te genieten van kunst, cultuur of lekker eten? Waar komen ze tot rust en waar leven ze zich uit? Welke cafés bezoeken ze en waar drinken ze een kop lekkere koffie? Welke musea zijn hip en welke galerijen 'up and coming'? Hoe winkel je voordelig en welke shops mag je zeker niet missen?

Patricks verhalen, kennis en tips zijn de ultieme voorbereiding op je avontuur in The Big Apple.

Voormalig inwoner van Parijs en Londen, wereldreiziger, sales en marketing manager en alumnus van de Vlerick Business School. Hoe hij zijn hart verloor aan New York en hoe het soms knokken was om te overleven, dat stond allemaal in 'BE NY: Van Toerist tot New Yorker'. Sinds de publicatie van dat boek kwam Patricks leven in een stroomversnelling terecht. Hij was niet meer weg te branden van het televisiescherm. Met zijn fel gesmaakte optredens als 'De Belgische Gids van New York' in 'Vlaanderen Vakantieland', 'Wereldsteden', 'De Beste Vakantie', 'Boer zoekt vrouw' en 'Wouters versus Waes' kan hij in het thuisland de straat niet langer over zonder herkend te worden. In New York maakte hij ondertussen zijn wildste dromen waar. Hij leerde Ineke, de vrouw van zijn leven, kennen en werd vader van zijn eerste dochter Marie. Hij veroverde langs zijn neus weg ook nog eens het felbegeerde Amerikaanse staatsburgerschap.
 
Ondertussen kent zijn stadsgidsenbedrijf BE NY een ongekend succes. De adrenaline van de stad giert nog steeds even hard door Patricks lijf en hij voelt nog steeds dezelfde onweerstaanbare drang om zijn passie voor de stad met zoveel mogelijk landgenoten te delen. Van Astrid Bryan tot de eerste minister, van CEO en CFO tot hardwerkende bakkers en beenhouwers. Meer dan 15.000 Belgen werden nu al door Patrick en zijn team van Belg tot New Yorker gedoopt.

Technische info

EAN
9789401419772
Beschikbaar: Tijdelijk uit voorraad
Formaat: 14cm x 22cm
Verschijningsdatum: 07/10/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 224
NUR Omschrijving: Reisgidsen Noord-Amerika
Uitgever: Uitgeverij Lannoo