Albert en Elisabeth. Mijn ouders.

De memoires van Marie José, de rebelse prinses en laatste koningin van Italië
Over het boek

Koningin Marie José (1906-2001), prinses van België, was het jongste kind van koning Albert I en koningin Elisabeth. Ze beleefde samen met haar broers Leopold en Karel de dramatische oorlogs- en vredesjaren in een klein, hecht wereldje. Het waren spannende periodes, militair, politiek, sociaal, economisch, nationaal
en internationaal...
Ze huwde in 1930 met kroonprins Umberto en werd na de Tweede Wereldoorlog koningin van Italië. Na de uitroeping van de republiek en haar scheiding vestigde ze zich met haar vier kinderen, Maria Pia, Victor Emmanuel, Maria Gabriele en Maria Beatrice, in Zwitserland. Ze schreef historische werken over het huis van Savoia en over de Belgische koninklijke familie, en dit zowel in het Frans als in het Italiaans.

'Dit is geen biografie die alle feiten en gebeurtenissen uit het leven van mijn ouders vertelt, maar veeleer een verzameling persoonlijke souvenirs, gebaseerd op een volkomen onbekend gebleven correspondentie die mijn moeder mij naliet. Het zijn intieme gegevens, notities uit dagboeken die ik met de lezer heb willen delen.'
Marie José van België

Na de publicatie in de jaren 50, was dit boek decennialang uitgeput. Jammer, want de vlotte stijl van koningin Marie José zorgt ervoor dat dit zeer interessante en aangename lectuur is. Wie dit boek leest, begrijpt veel feiten en gebeurtenissen beter, zeker in verband met de Eerste Wereldoorlog. Daarom besloot de Private Stichting Stille Getuigen het boek te vertalen en Albert en Elisabeth, mijn ouders in het Nederlands uit te geven.

Het getuigenis van Marie José van België, de zus van Leopold III - beschouwd als de gevangene van de Duitse bezetter - en erfgename van het met het Reich geallieerde Italië.

Technische info

EAN
9782873869335
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 19cm x 26cm
Verschijningsdatum: 02/11/2016
Afwerking: Hardcover
Druk: 1
Aantal pagina's: 352
NUR Omschrijving: Koningshuizen
Uitgever: Racine