69 food & wine affairs

Vanaf nu is de juiste wijn kiezen bij het gerecht een makkie
Over het boek

Sepideh Sedaghatnia pakt na haar bestseller 69 dingen die je altijd al wilde weten over wijn uit met een vernieuwend food & wine-boek.

De topsommelière legt je persoonlijk uit welke wijnen bij welke gerechten passen en laat hierbij haar Iraanse roots spreken. In dit tweede boek bundelt ze niet alleen haar favoriete Perzisch geïnspireerde recepten, maar ook de basisproducten uit de keuken van het Midden-Oosten krijgen een uitgebreide uitleg. Welke kruiden en specerijen doen haar hart sneller slaan en hoe zit het met hun  gezondheidseffect? Welke zuivelproducten, vruchten en groenten zijn typerend voor haar keuken? Welke noten en granen, peulvruchten, soorten vlees en vis worden er gegeten?
Deze culinaire ervaring resulteert in ruim dertig recepten uit het Midden-Oosten, gecombineerd met 69 wijnen uit de hele wereld. Een uniek en persoonlijk foodpairingboek, met zinnenprikkelende fotografie van Heikki Verdurme!

 

Sepideh Sedaghatnia werd in 2014 verkozen tot Sommelier van het Jaar door Gault & Millau. Met  haar ruime horeca-ervaring brengt ze de kandidaten van Mijn Pop-uprestaurant (VTM) de knepen van het vak bij. Ze was tot begin 2015 sommelier in het tweesterrenrestaurant 't Zilte van chef Viki Geunes. Ondertussen runt ze haar eigen wijn- en gastrobar Divin by Sepi in Antwerpen en heeft ze ook een eigen kaviaarlijn Divinity.

Technische info

EAN
9789401433303
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 18cm x 25cm
Verschijningsdatum: 30/08/2016
Afwerking: Hardcover
Druk: 1
Aantal pagina's: 224
Uitgever: Uitgeverij Lannoo